News

Factsheets en online tool: Juiste Boom op Juiste Plek

Het project “De Juiste Boom op de Juiste Plek”, in opdracht van het Agroforestry Netwerk Nederland, is succesvol afgerond. Deze tool is ontwikkeld door Stichting ReGeneratie en Jade Reforestry, in samenwerking met het Louis Bolk Instituut en Hogeschool Van Hall Larenstein. Dit project was gericht op het verzamelen van informatie over het selecteren van de juiste boom op de juiste plek, zodat agrariërs die willen starten met agroforestry een vliegende start kunnen maken.

Het doel ervan was om een schat aan informatie te verstrekken aan agrariërs, zodat ze in de eerste fase van hun agroforestry-onderneming de beste keuzes kunnen maken. Het resultaat? Een reeks boeiende factsheets, samen met een handige Exceltool, die agrariërs helpen bij het selecteren van geschikte boomsoorten op basis van bodemsoort en grondwaterstand. Met deze tools kunnen agrariërs de grootste valkuilen vermijden en met vertrouwen aan hun agroforestry-project beginnen!

Maar hier wordt het nog beter: de factsheets en tool zijn beschikbaar zijn in de kennisbank van het ANN via de website: www.agroforestrynetwerk.nl. Dit betekent dat alle waardevolle informatie binnen handbereik is voor agrariërs, onderzoekers en geïnteresseerden wereldwijd, waardoor de implementatie van agroforestry wordt vergemakkelijkt en versneld.

Kortom, het project “Factsheets Juiste Boom op Juiste Plek” markeert een belangrijke mijlpaal in de ondersteuning van duurzamere landbouwpraktijken. Laten we samen bouwen aan een groenere toekomst voor onze landbouwsector!groforestry